Watervallen, termietenheuvels en kaketoes
15 Oktober 2012 | Australië, Darwin
Watervallen, termietenheuvels en kaketoes
De onvermijdelijke jet lag raakt uitgewerkt. Het lijf probeert de schade in te halen. We slapen meer dan uitstekend, hoewel we wel met het ochtend gloren wakker worden van de vogels. Zalig ontbeten, uiteraard met veel zwarte koffie.
Bachelor, waar Bachelor Resort Caravillage ligt, is een plaatsje van 600 inwoners met een interessante geschiedenis volgens onze campingbaas. Zo zijn er flink wat moorden gepleegd, werd er uranium, goud, koper en tin gedolven, had het een militaire functie etc. Nu speelt het toerisme een rol in verband met het nabije Litchfield National Park. Dat gaan we vandaag bezoeken.
We bekijken allereerst the Magnetic Termite Mounds, geweldige noord zuid gerichte termieten heuvels van wel 5 meter hoog en 50 jaar oud, We zien er honderden. De Cathedraal termieten zijn graseters.
Het Lichfield park bevat veel water. Het bestaat uit tafelbergen van zandsteen dat veel water opneemt tijdens de natte moesson. In de droge tijd is er toch veel water, omdat het opgeslagen water vrij komt. Dat komt in de vorm van snelstromende beekjes en watervallen naar beneden.
We nemen na een flinke afdaling een duik in grote poel, met wanden van wel 50 meter hoog, waar de Florence watervallen naar beneden komen. Ik zwem er naar toe. Bij de grootste is de stroming wat te sterk, maar bij de kleinste neem ik een heerlijke douche. Zalig.
We picknicken bij een idyllisch plekje. Met onze voeten in het water voeren we zoetwatergarnalen broodkruimels.
Tot slot maken we de Tolmer Creek wandeling door enkele indrukwekkend tafelbergen landschap en kijken uit op enorme canyon met een zielig watervalletje, dat denkt…wacht maar tot de regen komt.
We zien veel bijzondere planten: cycade boomvarens die de dinosauriërs nog gekend hebben, Cypres Pines, water houdende Hoyas etc.
Met een bijna lege tank rijden we de camping weer op. We komen er achter waarom hier zoveel vogels rond zes uur komen aanvliegen. Vele tientallen krijsende kaketoes, honderden regenboog papagaaien en veel ander spul. Een orgie van geluid.
Ze worden gevoed door de camping baas!
We besluiten de dag met een lekker glas wijn en een koud alcoholvrij biertje, nootjes, kaas en een zalige maaltijd. De ondergaande zon en een heerlijke temperatuur completeren de zaak. Het leven is hier goed.
P.S. In the outback hebben we vaak geen bereik met onze mobiele telefoons.
15 Oktober 2012 - 17:43
Michiel:
Lieve ouders, ik ben immer jaloers:) Wel goed om te lezen dat de nootjes en borrel nog steeds een dagelijks ritueel is:)
17 Oktober 2012 - 12:20
Amvelden:
Een jonge hond in een oud karkas, samen met een godin en dan genietend van wijn, lekker eten en ondergaande zon. En hier koud en regen. Het is niet eerlijk! De berichten zijn geweldig leesvoer.
Duif