Katoomba en Blackheath op een warme zomerzondag
Door: Frans
08 Januari 2013 | Australië, Blackheath
Dag 90 zondag 6 januari 2013
Katoomba en Blackheath op een warme zomerzondag
We gaan vandaag “stadjes ”in de Blue Mountains doen. Het is heel warm weer, ondanks dat we op ruim 1000 meter zitten. Nogmaals je merkt aan niets dat je in de bergen zit. We zitten op een hoogvlakte, met op de rand daarvan de diepte.
Katoomba is een gezellig toeristenstadje ( 8000 inw.) waar je leuk kunt shoppen. Ik hield het bij de ALDI, Joke ging voor luxere zaken. Beide gingen voor scones met koffie.
We rijden naar Blackheath, nog geen 12 km verder, waar we ook twee nachten gaan staan.
Dit plaatsje heeft maar 4000 inwoners, maar is toch heel gezellig. We hebben er een prachtcamping. Het is bloedheet, dus we gaan zwemmen in een groot zwembadcomplex, met 3 zwembaden met ook een speciaal bad om baantjes te trekken.
We hebben in Tasmanië en Zuid Australië nog nauwelijks gezwommen van wege de kou, dus heerlijk weer even “los”te gaan.
Na de borrel mooie avondwandeling. Veel mensen wonen hier prachtig in het bos. We zien veel papagaaien en andere vogels. De huizen zijn van hout en ze staan midden tussen de bomen. Als er maar geen brand uitbreekt.
We praten uitgebreid met onze Nederlandse buren. Ze wonen met hun kinderen al twee jaar in Sidney, na in veel andere landen te hebben gewoond. Voor hen is Australië ook heel duur.
We zijn restjes aan het opeten. We eten zuurkool stamppot van zoete aardappelen en inktvisringen. Sjiek he?
08 Januari 2013 - 08:34
Annemie,:
scones?! Alweer?? Wat is er gebeurd met de worteltaart ;-) ? -
08 Januari 2013 - 09:16
De Zoon:
Inderdaad alweer scones..nieuwe verslaving en wat staat daar voor god aan de rand van het zwembad;)