Op naar Ayers Rock
Door: Frans
26 Oktober 2012 | Australië, Alice Springs
Op naar Ayers Rock
Zachtjes, dat wel, maar zeker voor Hollandse oren onmiskenbaar… regen. Regen in Alice Springs in het hart van de droge Outback! Fris ook, zeker voor lijven die temperaturen tot ver boven de dertig gewend zijn. Ook de nachten waren warm, zeker in de door de zon opgewarmde Camper van.
We gaan vandaag naar Ayers Rock, de beroemde uit het vlakke land opstijgende rode rots. Een tocht van 466 km. Natuurlijk weer die vrijwel verlaten wegen. Dat droge landschap met toch veel groene bomen en struiken. De vele verbrande stukken. De dode en levende kangoeroes.
We stoppen op een plaats met een mooi uitzicht op een zoutpan van een enorme grootte. Hier eindigt een rivier, die zelf inmiddels opgedroogd is. Aan de ander kant een op de Ayers Rock lijkende stijl uit het landschap oprijzende rots van enorme omvang.
Een uur later staan we voor de echte Ayers Rock. Zeker dichtbij is die rots enorm imponerend. We bezoeken het Cultureel Centrum en gaan dan op zoek naar een camping, waar we temidden van interesseerde roze papegaaien (Gannah’s) en duiven met een pluim op hun kop (Crested Pigeon) ge genieten van een eenvoudige maar voedzame maaltijd.
27 Oktober 2012 - 11:15
Amvelden:
Wat een geweldig, boeiend reisverslag. Joke achter het stuur van Apollo, relaxed een Road train inhalend. Ik geniet van herkenbare dingen. Zowel Eveline als ik kochten in Alice Springs het ontroerende boek A town like Alice! Ik ken het uit mijn hoofd! En dan Ayers Rock: jullie moeten er om heen lopen/ rennen, maar niet beklimmen. En geniet van de zonsondergang. En minder zeuren over een paar regendruppels, dan had je maar thuis moeten blijven! Doffer Bert