Kevers en een tocht langs het uiterste oosten - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van kiwienkiwi - WaarBenJij.nu Kevers en een tocht langs het uiterste oosten - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van kiwienkiwi - WaarBenJij.nu

Kevers en een tocht langs het uiterste oosten

Door: Frans

Blijf op de hoogte en volg

21 November 2012 | Australië, Byron Bay

Dag 44 woensdag 21 november 2012
Kevers en een tocht langs het uiterste oosten
Kevers, overal vingerkoot grote bruine kevers in de camping keuken en de toilet- en wasruimte. Toch wil ik mij gisterenavond douchen. Met mijn slipper een stuk of 10 van de vloer van mijn doucheruimte geveegd. Maar eenmaal onder de douche plompten ze van alle kanten naar beneden. In hun angst om door het afvoerputje te worden opgeslurpt kropen ze tegen mijn blote kuiten omhoog. Medogen loos richtte ik de hete straal op mijn kuiten, zodat de kleine monstertjes, jammerlijk in het diepe verdwenen. Maar ze beleven komen, zodat ik maar kort onder de douche stond. Voorzichtig, gewapend met een zaklamp terug naar Apollo. Vanmiddag heb ik hier een slang gezien en daar wil ik geen ruzie mee krijgen. Vandaag zag ik in het stadje honderden keverlijkjes. Gelukkig ben ik niet de enige die hen uitroeit.
We gaan vandaag een flinke wandeling maken naar Cape Byron, dat zijn naam op dinsdag 15 mei 1770 van James Cook himself kreeg.
Eerst een flink stuk langs het strand. Er wordt hier veel gesurft en we kijken een tijdje naar een surfklasje. We zien weinig schelpen, maar vrij veel vogels, waaronder de grootste soort aalscholvers en sterns, die veel succes hebben bij het vissen. De kust is heel steil en rotsachtig. Prachtige uitzichten op zee, strand. Vooral de prachtige golven zijn indrukwekkend. We komen bij Wategos Beach na een klim en daalpartij. We zien de Eastern Waterdragon, een heel grote hagedis en een mooie Bush Turkey en natuurlijk veel menselijk schoon, want Byron Bay is het walhalla van vooral jonge mensen, die er goed uit willen zien.
Dan naar een flinke afdaling naar het uiterste oostelijkste puntje van het vastenland van Australië. Prachtige uitzichten. Helaas geen dolfijnen en walvissen die hier vaak gespot worden. Dan weer klimmen naar de in 1901 gebouwde vuurtoren met het krachtigste licht van Australië
We volgen een tijdje hanggliders. Moet een machtig gevoel zijn. Een instructeur nodigt ons uit, maar we kennen de prijs van zo’n avontuur. We moeten keuzen maken.
Dan een prachtige afdaling.
Dan na een dutje bij de auto weer lekker naar het strand, nu om te genieten van de machtige golven in het heldere water van de Coral Sea. Altijd weer leuk om te spelen in de golven, je te laten meesleuren, of juist door de hoge golf of roller heen duiken.
Bayron Bay wordt gedomineerd door jonge mensen, surfers, hangliders en alternatievelingen. Het is echt een heel leuk plaatsje.
Tot slot naar de supermarkt. Kijkend naar de prijzen worden we gelijk weer verliefd op Albert Hein. Terwijl je hier moeite moet doen om niet door een rijpe mango getroffen te worden bij het lopen over een camping kosten ze 3 euro per stuk in de winkel. Australische wijn is bij AH een stuk goedkoper dan hier. Je haar laten verven kost tot 120 euro
Maar groenten en vlees in blik zijn vaak goedkoop. Voor kampeerders in een warm land is dat handig. Er valt met wat handigheid best te overleven op dit continent, tenminste als je niet bang voor kevers bent.

• 21 November 2012 - 21:56

Gea Klaassen:

Hoi Timo,
    Vandaag voor het eerst je reisverslagen gezien. Nog niet alles gelezen, maar wel een indruk gekregen over een geweldige reis. Zo te zien en te lezen heb je het prima naar je zin.
    Heel leuk om je verslagen te lezen en de foto's te zien!
    Groetjes, ook van Henk en nog heel veel plezier!
    Gea

• 22 November 2012 - 09:13

De Zoon:

Dag 44 alweer;) gaat snel! Jij hebt kevers ik ga elka dag het gevecht aan met de kakkerlakken..gelukkig niet in grote hoeveelheden dus tot nu toe ben ik aan het winnen;)

Geniet nog lekker van het blikvoer;) dan heb je weer iets om naar uit te kijken als je in nederlands bent..de Appie;)

Knuffels!

• 22 November 2012 - 10:47

Marielle:

Ben toch een beetje teleurgesteld in de foto's.....lees ik twee keer dat jullie in het walhalla zijn van de jonge mensen en dan ook nog eens een zin over surfen....dan had ik toch verwacht een plaatje te vinden van een enorm lekkere bruingebrande surfdude die het water uit komt lopen met z'n plank onder zijn arm terwijl de laatste druppels nog van zijn goddelijke lijf vallen....Maar nee, geen halfgoden om bij weg te dromen hier achter mijn computer, maar een zwerver..... Als wraak koop ik straks een spotgoedkoop flesje Australische wijn hier bij de AH ;-) Kussen!

• 23 November 2012 - 22:37

Gabriël En Marty:

Hoi lieve schatten,

Wat die kevers betreft is het misschien handig een keverbarbecue te organiseren op de camping.
    Jij als bioloog weet als geen ander dat deze diertjes zeer voedzaam zijn en vol zitten met waardevolle eiwitten, enzymen en mineralen.
    Je lost er twee problemen mee op. Je reduceert de kevergemeenschap èn de kosten van te dure boodschappen.

Groetjes van je lieve familieleden!

Verslag uit: Australië, Byron Bay

Eindelijk Australia!

Nooit is het er tot nu toe van gekomen. Te ver, te duur, verkeerde seizoen, te weinig tijd. Niets voor loonslaven die we waren, zelfs niet voor die uit het onderwijs, die toch wat ruimer bedeeld zijn wat vakanties betreft.

Maar nu gaat het toch echt gebeuren! We gaan naar Australie!

Ja juist nu het nog kan, voordat ons pensioen is verdampt, de euro ontploft, Nederland gezonken en Europa versplintert!

Het pensionado leven is geen martelgang, merken we. We voelen ons zelfs af en toe een beetje schuldig naar al die hardwerkende kennissen van ons toe, die er ook een paar maanden tussen uit hadden gewild, maar die de economie en de maatschappij draaiende moeten houden.

We dempen die gevoelens met de gedachte dat ook we de economie een boost geven (we vliegen KLM) en dat ook Australie een oppeppertje kan gebruiken. Verder heb ik me zelf maar benoemd als correspondent van de
Weer club, waarvan ik lid ben, buiten trainingen verkenner van de Atletiek Vereniging en reporter voor diverse natuur clubs.

Nee, we zijn niet alleen maar luie pot verterende babyboomers!

We gaan een mooie en lange reis maken, vnl. in een campervan.

Als jullie zin hebben kunnen jullie ons volgen. Aarzel niet.
Onze "Volgers"waarschuwden ons de vorige grote reis voor een aardbeving bij Christchurch, een tsunami bij The Bay of Plenty en een kernramp in Japan, die ook gevolgen had voor Zuid Korea.
Zit je er met je neus boven op en merk je niets!

Al vast dank!