Katherine Gorge (Nitmiluk) per kano
Door: Frans
20 Oktober 2012 | Australië, Katherine
Katherine Gorge (Nitmiluk) per kano
We begonnen de dag met een duik in het zwembad. Na het brood met kaas en ei ontbijt naar het Visitors Information Center van het Nitmiluk Nationaal Park. De Katherina River heeft in het zandsteen in de loop miljoenen jaren kloven uitgeslepen, wel 13 in totaal.
De eerste kun je goed vanaf het prachtige terras van het Centrum bekijken. We combineerden dat met het halen van onze dagelijkse cappuccino shot. Boven ons hoofd op een balk, twee grote King Fischers (vogels) in gevaarlijke vallende vogelpoeppositie. Nu is cappuccino ook wit, maar toch.
We gaan vandaag een 4 uur durende verkenningstocht maken per kano over de Gorges 1 en 2. Dat betekent veel en hard peddelen. Het gebied is schitterend. Links en rechts loodrechte rotswanden van wel 50 meter hoog. De oevers van zand en rotsen, vaak met bomen. Joke stond haar vrouwtje. Halverwege moesten we een stuk over land.
Op een rustige plek zwommen we wat. Onze door de bloedhitte en het peddelen verhitte lijven vonden helaas niet veel verkoeling in het badwater dat zich rivier noemt.
De krokodillen vangen ze hier weg met speciale vallen. Na het roeien wilde ik nog even de Katherine River over zwemmen. Een ranger had mij gezegd dat het veilig was. Maar op drie kwart van de rivier kreeg ik zo’n heerlijke gedachte. Stel dat er krokodillen zijn met een fobie voor krokodillen vallen? Snel was ik weer op de oever, in de armen van Joke
Na de bekende alcohol vrije bier (Frans) en witte wijn (Joke) en nootjes (Joke en Frans) maakten we een mooie wandeling van een kleine 4 km. Via een heel steile klim, konden we van grote hoogte de kloof fotograferen. Op de terug weg een prachtige zonsondergang. Net voor het aarde donker was werden we thuis.
Ik kookte wat we noemen de Northern Territory’s prut. Een combinatie van zoete aardappelen, peen, ui en een blik tonijn of kip. We schamen ons onze er een beetje voor want onze dochter Mariëlle heeft een zelf gemaakt foto en vakantiereceptenboek gemaakt. En daar staat dit recept natuurlijk niet in. Maar Mariëlle, onze kleine koelkast doet al overwerk met drinkwater, wijn en bier koel te houden. Voor groenten is geen plaats en in de bloedhitten overleven onze ingrediënten enkele dagen.
Natuurlijk kwamen de wallaby ’s (Agile Wallaby )ons weer opzoeken. Ze scharrelen altijd rond en zijn heel leuk. Soms te leuk. Vanavond gooide er een onze emmer met vuile vaat om en probeerde zich te goed te doen met de schillen.
20 Oktober 2012 - 15:37
Michelle My Belle:
ZOooooooo Leuk om dit allemaal te lezen! Vind het toch knap dat jullie in een wagentje door de rimboe trekken! Daar kan je dan wel wat koude wijn en alcohol vrij bier bij gebruiken!! Pas je op met je krokodillen??? -
21 Oktober 2012 - 11:48
Mariëlle:
Dat prutje lijkt op wat we jaren lang, weken lang dagelijks aten op onze vakanties door Europa. Uien, tomaten en aardappels.....Vanalles en nog wat bij elkaar en pruttelen maar. Alleen aten we er toen vaak worst bij geloof ik. Groetjes aan Wally! -
25 Oktober 2012 - 21:22
Michiel: