De Outback in naar Tennant Creek. Brand!!! - Reisverslag uit Tennant Creek, Australië van kiwienkiwi - WaarBenJij.nu De Outback in naar Tennant Creek. Brand!!! - Reisverslag uit Tennant Creek, Australië van kiwienkiwi - WaarBenJij.nu

De Outback in naar Tennant Creek. Brand!!!

Door: Frans

Blijf op de hoogte en volg

22 Oktober 2012 | Australië, Tennant Creek

Dag 14 maandag 22 oktober 2012
De Outback in naar Tennant Creek. Brand!!!
We gaan vandaag naar Tennant Creek, 680 km van Katherine, dwars door de Outback. De om worteltjes bedelende Wallaby’s met of zonder jong in de buidel, wuiven ons vriendelijk gedag. We zullen er vele tientallen tegenkomen, maar dan platgewalst op de Stuart Highway, samen met koeien, wilde zwijnen en ander spul. Kraaien, roofvogels en andere aaseters verrichten overwerk. Niet geheel ongevaarlijk, want zij sneuvelen ook nog al eens.
Als je de tweebaansweg ziet, die vrijwel zonder zijwegen van enige betekenis linea recta naar Tennant Creek en veel verder gaat, snap je het niet. Er is nauwelijks verkeer. Je kunt er rustig wild plassen. Je zou zelfs kunnen picknicken op de snelweg. Toch wordt er veel aangereden, vooral als het donker is.
De Stuart Highway gaat door vrijwel vlak terrein. Overal bomen en veel door gras. Veel termieten heuvels. Sommige met aparte bijna menselijke vormen. Soms zijn die door voorbijgangers aangekleed. Het landschap verandert nauwelijks. Door de bomen blijft het groen, terwijl ik meer aan een woestijn had gedacht. Je kunt bijna niet geloven dat in de natte tijd sommige delen onder water kunnen staan.
We drinken koffie in Larimah in een gezellig backpackers café met Nederlandse meisjes die daar een paar maanden werken.
Joke is al een volleerd camper van chauffeuse. Moeiteloos passeert ze de road trains, geweldig lange vrachtwagencombinaties. Apollo, onze auto heeft een krachtige motor, maar door zijn hoogte een labiele aard. Met een beetje zijwind is 120 km al lastig.
Het landschap is zo droog dat er makkelijk branden kunnen ontstaan. We zien een geweldige brand. Als echte ramptoeristen kunnen we het niet laten de zaak te filmen en te fotograferen. Dan draait de wind even om en vliegen de vlammen onze kant uit. Flink sprinten naar Apollo, zodat we ons vege lijf konden redden. We houden liever zelf controle op een BBQ. Om zes uur komen we aan op een mooie camping in Tennant Creek. Na de borrel een duik in het opvallend koude water van het zwembad.

• 22 Oktober 2012 - 14:26

Michelle My Belle:

Hey geen fotos???

• 22 Oktober 2012 - 21:17

Kitty Verbrugge:

Ha die Frans en Joke,

Leuk om jullie weer op deze manier te kunnen volgen!
    Have fun en pas goed op elkaar.

Groeten,
    Kitty :-)

De "jonge hindes" zullen het weer een poosje zonder "de oude bok" moeten doen (haha).

Verslag uit: Australië, Tennant Creek

Eindelijk Australia!

Nooit is het er tot nu toe van gekomen. Te ver, te duur, verkeerde seizoen, te weinig tijd. Niets voor loonslaven die we waren, zelfs niet voor die uit het onderwijs, die toch wat ruimer bedeeld zijn wat vakanties betreft.

Maar nu gaat het toch echt gebeuren! We gaan naar Australie!

Ja juist nu het nog kan, voordat ons pensioen is verdampt, de euro ontploft, Nederland gezonken en Europa versplintert!

Het pensionado leven is geen martelgang, merken we. We voelen ons zelfs af en toe een beetje schuldig naar al die hardwerkende kennissen van ons toe, die er ook een paar maanden tussen uit hadden gewild, maar die de economie en de maatschappij draaiende moeten houden.

We dempen die gevoelens met de gedachte dat ook we de economie een boost geven (we vliegen KLM) en dat ook Australie een oppeppertje kan gebruiken. Verder heb ik me zelf maar benoemd als correspondent van de
Weer club, waarvan ik lid ben, buiten trainingen verkenner van de Atletiek Vereniging en reporter voor diverse natuur clubs.

Nee, we zijn niet alleen maar luie pot verterende babyboomers!

We gaan een mooie en lange reis maken, vnl. in een campervan.

Als jullie zin hebben kunnen jullie ons volgen. Aarzel niet.
Onze "Volgers"waarschuwden ons de vorige grote reis voor een aardbeving bij Christchurch, een tsunami bij The Bay of Plenty en een kernramp in Japan, die ook gevolgen had voor Zuid Korea.
Zit je er met je neus boven op en merk je niets!

Al vast dank!