Op naar het zuiden!
Door: Frans
09 November 2012 | Australië, Townsville
Op naar het zuiden!
Onze camping licht schitterend aan de Dain Tree River in Daintree Village, dat zijn geld verdient met krokodillentoerisme, suikerriet en veeteelt. Je kijkt over de rivier heen naar een prachtig berglandschap vol regenwoud. Gisteren avond genoten we van een adembenemend mooie sterrenhemel. Wat zijn wij en onze kleine aarde toch onbeduidend. Zo kwetsbaar.
We rijden vandaag naar het zuiden, naar Townsville, zo’n 460 km. Onderweg veel werkzaamheden. Als het verkeer over 1 rijstrook moet heb je altijd een Flagman. Die staat daar uren te staan met een stok in de hand met een Slow kant en een Stop kant. Niets geen Arbo, door een hoge kruk en een standaard verplicht te stellen of nog beter een stoplicht. Nee, zo iemand staat uren te staan in de brandende zon. Sommige kijken zo depressief als of ze ieder moment als je mag gaan rijden voor je banden willen springen. Anderen lachen en maken oogcontact. Survivers!
Eerst de captain Cook Highway. Schitterende kustlijn.
Even een winkelcentrum in. Eigenlijk meer een compleet winkeldorp. Supergroot. In de foodhall kun je heerlijk en heel goedkoop eten.
Dan weer verder. Het wordt droger en we zien weer uitgebreide door brand vernietigd bos.
Tegen 6 uur bereiken we een heel mooie camping aan het strand van Townsville, een stad van wel 180.000 inwoners.
12 November 2012 - 16:09
Marielle:
Zie op de foto dat Apollo blijkbaar het gangbare vervoersmiddel is voor campinggasten in Australië. Zwaaien jullie Apollo-rijders ook naar elkaar als jullie elkaar onderweg tegenkomen? X