Eindelijk naar Sydney, wel met fileleed
Door: Frans
01 Januari 2013 | Australië, Sydney
Eindelijk naar Sydney, wel met fileleed
De Bell Birds starten eerder met hun op alarmpiepjes lijkend geluid dan onze wekker. Vroeg eruit, want we moeten vandaag naar Sydney, zo’n kleine 500 km verder. We ontbijten in een lekker zonnetje en verbazen ons over een kangoeroemoeder met kind die ons grasveld deze op deze overvolle camping( Eden Gateway Holliday Park) ook als ontbijt heeft uitgekozen.
Eerst gaan we nog even naar het kleine centrum van Eden en wat verderop naar het uitzichtspunt op de Twofold Bay. We bezoeken nog even de Wharf en de kleine haven en doen wat boodschappen. Het is prachtig weer.
De Princes Highway voert ons langs de kust naar Sydney. Het landschap is geweldig. Lieflijk eerder. Een heuvelachtig tot bergachtig bebost, groen parklandschap, dwars door allerlei Nationale Parken. Veel meren ook. Autorijden in zo’n omgeving is een feest.
Begin van de middag begon het te veranderen. Het landschap bleef heel mooi, maar de hemel betrok en het werd hoe langer hoe drukker, totdat we in een tweetal files van samen wel 2 uur belandden. Het is grote vakantie en Aussies trekken met zijn allen naar de kust. Bovendien is de Princes Highway, de enige doorgaande kustweg, vaak maar tweebaans en meestal tevens voor elk dorp ook de belangrijkste dorpsstraat. Als mensen moeten parkeren of opa oversteekt, stokt de verkeersstroom. De slagader van de kuststreek stopt dan gewoon een tijdje.
Dus we hadden tijd om in de dorpjes de winkelende en feestende mensen te bekijken.
De zomervakantie gaat gepaard met allerlei feestjes, marktkraampjes etc.
Rond zes uur kwamen we o.l.v. Eva van de Tom Tom aan op de plaats van bestemming, een voorstadje van Sydney aan. Zonder haar is het compleet onmogelijk hier de weg te vinden.
De camping ligt vlak bij Ramsgate Beach in San Soucis, vlak bij een winkelcentrum in een soort villawijk. We duiken vroeg het bed in.